1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Pittige nasi goreng van een Indonesische oom

Pittige nasi goreng van een Indonesische oom

Door: pwiggers

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-11-2019

Ingrediënten 4 personen


300 gram witte rijst (250 gram Basmatirijst gebruik)t
3 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
300 gram varkensfilet, in kleine blokjes gesneden
300 gram gesneden prei
1 eetlepel sambal oelek (2 theelepels
4 eetlepels ketjap asin (3 eetlepels ketjap manis, zoet, en 3 eetlepels sojasaus, zout)
zout, peper
1 mespunt Ketoembar gemalen koriander (1 theelepel )
1 heelepel gemalen Laos
2 theelepels Kurkuma (gemalen geelwortel)
3 theelepels gemalen Djahé (gemberwortel)
2 eetlepels zonnebloemolie (arachideolie)
200 gram magere spekreepjes
4 uien, gepeld en gesnipperd
150 gram fijne soepgroente

3 eieren, los geklopt


Verder heb je nodig


Wok of grote hapjespan
koekenpan

Pittige nasi goreng van een Indonesische oom
Pittige nasi goreng van een Indonesische oom

In mijn receptenboek kwam ik dit recept tegen uit een oude Allerhande (4 - 2006).
Een familierecept van een Indonesische oom van de familie Burgt-Monjau.
Gezien de ingrediënten weer eens een hele andere nasi. Eigenlijk een hele eenvoudige nasi.
In het recept worden onder meer spekreepjes en soepgroenten gebruikt.
Vandaag dus maar eens deze nasi gemaakt en hij viel echt in de smaak.
Ik heb in het recept een en ander aangeast voor at betreft de hoeveelheid van de kruiden, de ketjap en de manier van bereiden. Ik vond de nasi wat flauw en de manier van bereiden wat ingewikkelder dan mijn manier,

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.
Meng het vlees met de sambal, de helft van de ketjap, knoflooksnippers, zout, en de kruiden. Laat het vlees minimaal 15 minuten marineren.
Verhit de olie in wok of grote hapjespan.
Bak hierin eerst de spekjes uit. Voeg de ui toe en bak die even mee.
Doe het gemarineerde vleeserbij en bak dit op een niet te hoge warmtebron bruin en gaar. Voeg nu de rest van de ketjap en de sojasaus toe.
Voeg de prei en de soepgroente toe en bak dit al omscheppend 5 minuten mee. De rprei moet nog wel een beetje knapperig blijven.
Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 min. al omscheppend tot alles goed warm is geworden.
Bak een omelet van de 3 los geklopte eieren. Snij in reepjes en meng dit met de nasi.
Proef en maak de rijst eventueel verder op smaak met ketjap, sambal of sojasaus

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Gebruik je de ketjap asin zoals in het originele recept vermeld, voeg dan 2 theelepels suiker toe aan de marinade voor het vlees.
Lekker met satésaus, atjar tjampoer, zilveruitjes, seroendeng en/of gebakken uitjes.

Bron

Familierecept AllerHande 4 2006 beetje aangepast



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top