1. Home
  2. Recepten
  3. Indische keuken
  4. Super lekkere frisse Indische salade Ulang Ulang dit is smullen

Super lekkere frisse Indische salade Ulang Ulang dit is smullen

Door: pwiggers

  • Indisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-11-2019

Ingrediënten 4 personen


200 gram gesneden spitskool
100 gram taugé, schoongemaakt
50 gram amandelen ( amandelschaafsel)
1 rode peper (1 theelepel sambal oelek)
2 sjalotten, gepeld in grove stukken
2 tenen knoflook, gepeld in grove stukken
1/2 komkommer (geschild zonder zaad)
1/2 winterpeen (julienne)
2 eetlepels (rijst)-azijn
1 eetlepel gula djawa (donkerbruine basterdsuiker)
1 theelepel zout


Verder heb je nodig


Schaal
bakje van de staafmixer voor de boemboe

Een echte aanrader...
Een echte aanrader...

Ik had taugé gekocht en wilde daar eens iets anders van maken. Dus zoeken op het internet. Daar kwam ik dus deze overheerlijke salade tegen.
Ik had nog een stuk spitskool liggen en toevallig ook de andere ingrediënten in huis.
Voor de amandelen in de boemboe gebruikte ik een restant amandelschaafsel, maar gemalen amandelen kunnen ook. Ik heb het recept een klein beetje aangepast omdat ik niet alles in huis had. Dat heb ik tussen haakjes bij het originele  recept vermeld.
Dit is echt een AANRADER,
Morgen eten we de rest van de salade want ik weet zeker dat de salade morgen nog lekker is.
Als je de salade net gemaakt hebt lijkt het een beetje droog, maar de komkommer en ook de spitkool geven genoeg vocht af als je de salade een kwartiertje laat staan is het prima.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij een 1/2 komkommer (geschild en zonder zaadjes) in halve maantjes en snij een 1/2 winterpeen julienne (smalle reepjes)
Maak de taugé schoon (groene schilletjes en bruine staartje er af, vind ik smakelijker).
Snij de spitskool in smalle reepjes. (Of zakje gesneden spitskool.)
Boemboe:
Pureer de amandelen samen met 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 (of meer) rode peper (sambal oelek), 1 el bruine basterdsuiker, 2-3 el (rijst)-azijn en 1 tl zout.

Meng de boemboe nu door de groenten en hussel alles even goed door elkaar.
Laat de salade een kwartiertje intrekken.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Ook voor vegetariërs.
Als maaltijdsalade met rijst.
Lekker bij pittig vlees zoals ajam ketjap pedis of rendang.

Bron

Https://smaakmenutie.nl/ulang-ulang/



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top