Stokbrood (vers of afbak)
10 augurken
1 tl mosterd
1 bosuitje
1 pakje raclettekaas
1/2 el (verse dille)
Zwarte peper (versgemalen)
Snijplank, mes, kom, lepel, gourmetstel
De gegrilde toast met Raclettekaas en een augurkensalsa is een waardevolle toevoeging voor bij het gourmetten. Het is het perfecte gourmetrecept voor als je dit jaar even net wat anders wil. Zorg er voor dat je de augurkensalsa van te voren al maakt en serveer het op tafel in een schaaltje.
1. Snijd de augurken in blokjes.
2. Snijd de bosui in ringetjes.
3. Snijd de raclette kaas in dunne plakjes.
4. Meng in een kom de blokjes augurk met 1 tl mosterd.
5. Schep de ringetjes bosui en de dille erdoor en voeg flink wat peper toe.
6. Bak de sneetjes stokbrood aan één kant aan op de gourmetplaat.
7. Haal de sneetjes van de gourmetplaat en schep één eetlepel van de augurkensalsa op de gebakken kant.
8. Leg vervolgens een plakje raclette kaas bovenop de augurkensalsa.
9. Leg de toast op de gourmetplaat en laat circa 5 minuten grillen totdat de kaas is gesmolten en de onderkant is aangebakken.