
450 gr aardappelblokjes (of krieltjes)
1 teentje knoflook
1 ui
100 gr gerookt ontbijtspek
1 tl tijm
snufje zwarte peper
Snijplank, mes, kom, gourmetstel
Bij het gourmetten zijn er een heleboel leuke gerechtjes die je kunt bereiden in je pannetje, zoals deze aardappelblokjes met spek, ui en tijm. Snijd de groenten van tevoren en bak alles af tijdens het groumetten voor een lekker bijgerechtje.
1. snijd het knoflookteentje fijn.
2. Snijd de spek en ui in blokjes.
3. Zet de gesneden ingrediƫnten op tafel, samen met de aardappelblokjes en kruiden.
4. Bak de aardappelblokjes circa 8 minuten samen met de knoflook in een gourmetpannetje.
5. Voeg vervolgens blokjes ui, spek, tijm en een snufje peper toe en bak dit nog ongeveer 6 minuten mee in het gourmetpannetje.
Garneer met verse bosui