1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd

Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd

Door: wilmiewillemse

  • Regionaal, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-11-2019

Ingrediënten 4 personen


- 1 (kleine) ui
- ½ liter bouillon (rund of kip)
- 40 gram roomboter
- 35 gram bloem
- 45 gram Doesburgsche mosterd
- optioneel: scheutje room


Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd
Mosterdsaus met Doesburgsche boerenmosterd

Een bezoek aan Doesburg is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan het mosterdmuseum waar in hetzelfde pand ook de mosterdfabriek is gevestigd. Tot op de dag van vandaag wordt daar nog steeds op ambachtelijke wijze voor heel Nederland de Doesburgsche mosterd geproduceerd.
En je kunt er niet weggaan zonder een tas vol (h)eerlijke aanwinsten, tenminste mij is het niet gelukt
Dit recept kreeg ik erbij dus alle credits gaan naar de Doesburgsche Mosterdfabriek.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snipper de ui en fruit hem met de boter aan.
- Voeg de bloem toe. Roer het mengsel glad en laat het garen zonder dat het verkleurt.
- Voeg al roerend in kleine hoeveelheden de bouillon toe en laat alles even doorkoken.
- Voeg de mosterd toe en roer de saus glad. Laat even doorkoken.
- Om de saus te verfijnen kunt u eventueel een scheutje room toevoegen.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Ik vind dit een heerlijke saus bij een mals beenhammetje maar je kunt het ook bij allerlei soorten vlees, gevogelte, vis of groenten serveren.

Bron

Doesburgsche Mosterdfabriek



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top