1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade

Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade

Door: Keukensloofje47

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gram hamlappen (in reepjes)
1 blikje 70 gram tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloemolie of 2 eetlepels arachideolie
voor de marinade
6 eetlepels ketjap manis
1 citroen (uitgeperst)
2 forse teentjes knoflook geperst
1 1/2 theelepel gemberpoeder (djahé)
11/2 theelepel korianderpoeder (ketoembar)


Verder heb je nodig


Pan, snijplank, knoflookpers en mes.

Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade

Mmmm sappig en lekker mals.

Mmmm sappig en lekker mals.
Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade

Foto Proef het Zuiden

Foto Proef het Zuiden
Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade

Ingrediënten

Ingrediënten
Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade

De marinade na ruim 2 uur nu de tomatenpuree erbij.

De marinade na ruim 2 uur nu de tomatenpuree erbij.
Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade

Hamreepjes enkele minuten al roerend op hoog vuur bakken.

Hamreepjes enkele minuten al roerend op hoog vuur bakken.
Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade

Lekker mals laten sudderen...

Lekker mals laten sudderen...

Een typisch Oosterse manier van het bereiden van varkensvlees.  Het vlees moet wel minstens 2 uur marineren , dus op tijd beginnen met de voorbereidingen. Lekker met  witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer) , sperzieboontjes of een zoetzure komkommersalade. https://www.smulweb.nl/recepten/1474783/Zoetzure-komkommersalade-met-een-aziatisch-tintje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en wat peper en 2 eetlepels olie door elkaar te roeren. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.

Haal na de marinadetijd het vlees uit de marinade laat goed uitlekken en dep lichtjes. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten om en om aan.

Doe dan de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.

Tags, ,

Serveertip

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen karbonade of speklapjes.
De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs of krabbetjes.

Bron

Proef het Zuiden gemaakt in eigen keuken en iets naar eigen smaak aangepast.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top