1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Konijn à la moutarde op grootmoeders wijze

Konijn à la moutarde op grootmoeders wijze

Door: ggiea

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2019

Ingrediënten 6 personen


6 konijnenbouten
100 g boter
100 ml witte wijn azijn
3 eetlepels dijonmosterd
500 ml kippenbouillon of water
150 ml slagroom
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel fijngehakte rozemarijn
6 teentjes knoflook, geperst
2 laurierbladeren


Konijn à la moutarde
Konijn à la moutarde

Een heerlijk recept waarbij je je vingers bijna opeet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de konijnenbouten met peper en zout. Smelt de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de bouten rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart.

Schenk de azijn in de braadpan en laat hem tot één derde inkoken. Voeg de resterende ingrediënten toe en breng alles aan de kook. Doe zodra het kookt de bouten terug in de pan, leg het deksel erop en laat de pan op laag vuur staan tot het vlees vanzelf van het bot loslaat.

Neem de bouten uit de pan en leg ze opzij. Kook het kookvocht in tot een saus (je hebt de juiste dikte als de saus aan de achterkant van een lepel blijft 'hangen'). Voeg peper en zout naar smaak toe en leg de konijnenbouten terug in de pan om ze op te warmen.

Tags, , , ,

Serveertip

Serveer het konijn met de saus. Lekker met geroosterde zoete uien.

Bron

Boek Bistro thuis van Anthony Demetre



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top