Stoofpot van kip en krieltjes met piccadillo van Jonnie Boer
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Piccadillo is ook weer een van de heerlijke kruidenmengsels in de bekende vierkante blikjes van Jonnie Boer.
Op een van mijn struintochten kwam ik dit recept tegen. Malse kipdijfilet die van te voren even wordt gemarineerd met de piccadillo melange. Volgens het originele recept was het maar 5 minuten marineren, maar laat de kruiden gerust wat langer intrekken ;) :) :P
Een beetje aangepast en met eigen foto's zet ik het hier neer.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 500 gram kip(dij)filet, in stukjes gesneden- 3 el Piccadillo melange van Jonnie Boer
- 2 uien, in halve ringen
- 600 gram krieltjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- enkele takjes rozemarijn
- 3 paprika's (bijvoorbeeld, rood, oranje, groen)
- 200 gram crème fraiche
- 100 gram olijven
- 100 ml water (of bouillon)
- olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 654,78 kcal |
Koolhydraten | 37,94 g |
Eiwitten | 32,97 g |
Vetten | 39,35 g |
Bereidingswijze
- Bestrooi de stukjes vlees met de Piccadillo melange, meng het goed door elkaar en laat het zo enige tijd marineren (hoe langer je het marineert hoe beter de kruiden in het vlees trekken).
- Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit hierin de uienringen ongeveer 3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin.
- Voeg de knoflook, rozemarijn en krieltjes toe en schep alles door elkaar.
- Giet er (heet) water of bouillon bij en stoof de kip ongeveer 10-15 minuten, afgedekt op een laag vuur.
- Voeg de in stukjes gesneden paprika toe en stoof deze nog 5-10 minuten mee, tot de kip en de krieltjes gaar zijn.
- Haal de takjes rozemarijn uit de pan en maak op smaak met peper en zout.
- Roer de crème fraiche en de olijven door de stoof en laat dit nog even goed doorwarmen.
Bron
JUMBO, in eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.
Serveertip
Serveer er grof en donker brood bij.