1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagliolini met spinazie, tomaatjes en rauwe ham.

Tagliolini met spinazie, tomaatjes en rauwe ham.

Door: Zoutjes26

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-2019

Ingrediënten 1 personen


100 gram tagliolini of andere VERSE pasta (kortere kooktijd)
8 diepvriesblokjes gehakte spinazie
4 eetlepels crème fraîche
8 cherrytomaatjes
2 plakken rauwe ham, bijvoorbeeld parmaham of prosciutto crudo
2 eetlepels gesneden champignons uit glazen potje
Geraspte kaas naar wens
Olijfolie
Eventueel: Zout en peper, bouillonblokje


Verder heb je nodig


Hapjes- of wokpan, kookpan, mesje, evt. zeef of vergiet.

Tagliolini met spinazie, tomaatjes en rauwe ham.
Tagliolini met spinazie, tomaatjes en rauwe ham.

Spontaan ontstaan doordat ik deze ingrediënten in huis had. Ik kook meestal alleen voor mezelf en dit is een ideaal eenpersoons gerecht! Het smaakte me al bij de eerste keer goed, het is snel en super makkelijk. Deze staat dus met enige regelmaat op tafel en is een aanrader!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng 1 liter water aan de kook.
Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft.
Snijd de plakken ham in stukjes.
Laat de champignons uitlekken.
Doe olijfolie in een wok/hapjespan en laat warm worden.
Voeg hier de diepvriesblokjes spinazie aan toe en laat ontdooien op middelhoog vuur.
Voeg 2 lepels creme fraiche toe aan de spinazie.
Laat de saus op laag vuur pruttelen.
Kook de pasta in 3/4 minuten, eventueel met bouillonblokje (mocht je droge pasta gebruiken dan moet je de pasta waarschijnlijk 10 min koken)
Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht.
Voeg de spinaziesaus toe aan de pasta.
Roer goed door en laat op laag vuur sudderen.
Voeg nog een eetlepel creme fraiche toe.
Voeg de tomaatjes en champignons toe.
Laat nog een paar minuten sudderen tot de cherrytomaatjes zacht en gedeukt zijn.
Voeg nog een eetlepel creme fraiche toe.
Voeg naar smaak peper en zout toe en roer goed door.
Serveer de pasta op een diep bord en garneer met de rauwe ham en geraspte kaas.

Tags, , , , , , , , , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Zoutjes26
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top