1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Glutenvrije worstenbroodjes

Glutenvrije worstenbroodjes

Door: ollieke

  • Nederlands, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-11-2019

Ingrediënten 10 personen


Deeg:
250 gram Universal mix van Peaks Free From
1 zakje gist
1 eetlepel fiberhusk
25 gram vloeibare boter
220 ml lauwwarme volle melk (niet warmer dan 40C)

Worstjes:
300 gram gehakt, half om half
2 theelepels gehaktkruiden (ik gebruikte die van Silvo uit een busje, let op niet alle mixen zijn glutenvrij!)
1/2 geklopt ei
30 gram glutenvrij paneermeel


Verder heb je nodig


Deegroller, oven, kwastje

Glutenvrije worstenbroodjes
Glutenvrije worstenbroodjes
Glutenvrije worstenbroodjes
Glutenvrije worstenbroodjes

Het is bij ons al jaren traditie om met kerstmis worstenbroodjes te eten. Voor mij moest er altijd wat geimproviseerd worden met een gewoon broodje uithollen en dan vullen met gehakt. Dat is nu verleden tijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix de ingrediënten voor het deeg 5 minuten met een mixer. Het deeg moet samenhangen, maar zal ook nog plakkerig zijn. Vet je handen in en maak 10 bolletjes van 50 gram en leg deze op een ingevet bord. Spray er wat olie of bakspray overheen en bedek met plastic. Zet het bord minimaal 30 minuten in de koelkast, het deeg is zo makkelijker uit te rollen.
Maak ondertussen het gehakt klaar en maak 10 worstjes van 35 gram per stuk en 10cm lang.
Zodra het deeg koel is kun je het uitrollen op een stukje plastic, dan blijft het minder snel plakken. Maak er langwerpige stukjes deeg van, iets langer dan de worstjes. Leg op het stukje deeg een worstje en vouw het deeg er omheen. Goed de naad en de uiteinden vastdrukken. Leg het broodje met de naad naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak zo alle broodjes af.
Bestrijk de broodjes met het overgebleven 1/2 ei en laat ze 45 minuten rijzen op kamertemperatuur of in de oven op 40-50 graden voor ongeveer 25 minuten. Bestrijk ze daarna nog 'n keer met ei en bak ze op 200C in ongeveer 20 minuten goudbruin. Zodra afgekoeld, in de koelkast bewaren.

Tags, ,

Bron

Emmy's Glutenvrij - Facebook



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollieke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top