Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden......
Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag.
Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien.
Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels. :)
De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept) Uit het derde kookboek " Stoven " in de serie : " Bij Janneke thuis ".
Ingrediënten 4 recipe.people
800 gram rundvleessukade lappen in grove stukkenzonnebloemolie
1 grote ui gesnipperd
2 teen knoflook gehakt
1 volle eetlepel sambal badjak
75 ml ketjap manis
2 flinke eetlepels pindakaas
400 ml kokosmelk
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 599,51 kcal |
Koolhydraten | 16,24 g |
Eiwitten | 47,94 g |
Vetten | 37,67 g |
Benodigdheden
Stoofpan, mes, snijplankBereidingswijze
Dep het vlees goed droog en strooi er naar smaak peper en zout over.
Verhit zonnebloemolie in de stoofpan.
Bak het vlees rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan en fruit de uisnippers en de knoflook in het overgebleven braadvet. Voeg dan het vlees weer toe en roer er een flinke eetlepel sambal badjak door en laat dit een minuut mee fruiten. Voeg dan de ketjap en de pindakaas toe en schenk de kokosmelk langs de rand in de pan.
Roer alles goed door, breng aan de kook. Draai dan de warmtebron laag en stoof het gerecht met het deksel op de pan in circa 2 uur gaar.
Breng het geheel aan het einde van de stooftijd pittig op smaak met extra sambal naar smaak.
Serveer met rijst, een zoetzure komkommersalade en gebakken uitjes.
Bron
Uit de krant , maar eigen tekst en gemaakt in eigen keuken.
Serveertip
Bind de saus indien nodig met een maïzena papje.
Wat heet pittig bij dit gerecht. Voeg net zoveel sambal toe als jouw smaakgevoel toelaat. Voor de één betekent dat juist iets minder en voor de ander iets meer.