Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2019
  • Pittige Satéstoof van Janneke  Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

  • Pittige Satéstoof van Janneke  Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

  • Pittige Satéstoof van Janneke  Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

  • Pittige Satéstoof van Janneke  Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

  • Pittige Satéstoof van Janneke  Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

  • Pittige Satéstoof van Janneke  Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

  • Pittige Satéstoof van Janneke  Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

  • Pittige Satéstoof van Janneke  Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

    Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden......

Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag.
Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien.
Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    :)

De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ".

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram rundvleessukade lappen in grove stukken
zonnebloemolie
1 grote ui gesnipperd
2 teen knoflook gehakt
1 volle eetlepel sambal badjak
75 ml ketjap manis
2 flinke eetlepels pindakaas

400 ml kokosmelk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan, mes, snijplank

Bereidingswijze

Dep het vlees goed droog en strooi er naar smaak peper en zout over.
Verhit zonnebloemolie in de stoofpan.
Bak het vlees rondom bruin.

Haal het vlees uit de pan en fruit de uisnippers en de knoflook in het overgebleven braadvet. Voeg dan het vlees weer toe en roer er een flinke eetlepel sambal badjak door en laat dit een minuut mee fruiten. Voeg dan de ketjap en de pindakaas toe en schenk de kokosmelk langs de rand in de pan.

Roer alles goed door, breng aan de kook. Draai dan de warmtebron laag en stoof het gerecht met het deksel op de pan in circa 2 uur gaar.
Breng het geheel aan het einde van de stooftijd pittig op smaak met extra sambal naar smaak.

Serveer met rijst, een zoetzure komkommersalade en gebakken uitjes.

Bron

Uit de krant , maar eigen tekst en gemaakt in eigen keuken.

Serveertip

Bind de saus indien nodig met een maïzena papje.

Wat heet pittig bij dit gerecht. Voeg net zoveel sambal toe als jouw smaakgevoel toelaat. Voor de één betekent dat juist iets minder en voor de ander iets meer.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 11-04-2020

ockeloen1 zegt op 10 april 2020 11:53:50 Ik heb hem al gemaakt, en hij smaakt voortreffelijk, klasse.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 30-03-2020

sandrakooktmetsmulweb zegt op 30 maart 2020 09:14:20 Het was heerlijk. we hebben er twee dagen van gesmuld!

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 14-03-2020

Dag Berry, wat leuk om te lezen. Dank je wel. Geniet weer van je stoofje en bedankt voor je leuke reactie. Groetjes Lidy

Berrykuipers avatar
Berrykuipers 14-03-2020

De eerste keer was (vorige week) zo lekker dat ik het gerecht nu weer maak!!

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 08-03-2020

Hoi Tine wat leuk. Dank je wel voor je reactie en voor straks smakelijk eten. Groetjes Lidy.

tine2612 avatar
tine2612 08-03-2020

Het staat nu op. Het ruikt al erg lekker. We doen er gewoon sla bij omdat de komkommers me nu hier (in Noorwegen) veel te duur zijn. Maar het zal gerust wel lekker smaken! Bedamkt voor het recept.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 06-03-2020

Dank je wel voor je reactie poebeerr wat betreft de pittige satéstoof van Janneke Philippi. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt , mocht je het maken. Bedoel je een dressing voor zoetzure komkommersalade een recept van mij? Groetjes Lidy

poebeerr avatar
poebeerr 06-03-2020

Het is echt weer voor zo'n lekkere stoofschotel. Dankjewel voor het delen van het recept. Heb je ook een recept voor de dressing van de zoetzure komkommersalade? Ik doe wel eens een poging, maar hij wordt nooit zo lekker als in een restaurant.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 04-01-2020

Hoi Mowi, ik heb helaas ( nog) een slowcooker, maar bij het lezen van slowcooker recepten denk ik , dat dit recept er wel voor geschikt is. In ieder geval een heerlijk recept. succes en smakelijk eten. Groetjes Lidy

mowi avatar
mowi 03-01-2020

Deze lijkt me ook heel geschikt voor de slowcooker! Morgen maar eens uitproberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten