1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

Door: Keukensloofje47

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2019

Ingrediënten 4 personen


800 gram rundvleessukade lappen in grove stukken
zonnebloemolie
1 grote ui gesnipperd
2 teen knoflook gehakt
1 volle eetlepel sambal badjak
75 ml ketjap manis
2 flinke eetlepels pindakaas

400 ml kokosmelk


Verder heb je nodig


Stoofpan, mes, snijplank

Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........
Pittige Satéstoof van Janneke  Philippi.........
Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........
Pittige Satéstoof van Janneke  Philippi.........
Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

Alle ingrediënten

Alle ingrediënten
Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

Sambal badjak toevoegen en even mee fruiten.

Sambal badjak toevoegen en even mee fruiten.
Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

Ketjap manis toegevoegd.

Ketjap manis toegevoegd.
Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

Pindakaas erbij.

Pindakaas erbij.
Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

Kokos melk als laatste erbij.

Kokos melk als laatste erbij.

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden......

Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag.
Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien.
Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.   

De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ".

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dep het vlees goed droog en strooi er naar smaak peper en zout over.
Verhit zonnebloemolie in de stoofpan.
Bak het vlees rondom bruin.

Haal het vlees uit de pan en fruit de uisnippers en de knoflook in het overgebleven braadvet. Voeg dan het vlees weer toe en roer er een flinke eetlepel sambal badjak door en laat dit een minuut mee fruiten. Voeg dan de ketjap en de pindakaas toe en schenk de kokosmelk langs de rand in de pan.

Roer alles goed door, breng aan de kook. Draai dan de warmtebron laag en stoof het gerecht met het deksel op de pan in circa 2 uur gaar.
Breng het geheel aan het einde van de stooftijd pittig op smaak met extra sambal naar smaak.

Serveer met rijst, een zoetzure komkommersalade en gebakken uitjes.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Bind de saus indien nodig met een maïzena papje.

Wat heet pittig bij dit gerecht. Voeg net zoveel sambal toe als jouw smaakgevoel toelaat. Voor de één betekent dat juist iets minder en voor de ander iets meer.

Bron

Uit de krant , maar eigen tekst en gemaakt in eigen keuken.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top