1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Romeinse aardappelpizza

Romeinse aardappelpizza

Door: Smu1webmagazine

  • Wereld, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2019

Ingrediënten 4 personen


225 g bloem
5 g gedroogde gist
1 tl zout
1 el olijfolie
150 ml warm water
500 g buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
2 grote aardappels, geschild, in dunne plakjes
12 plakjes pancetta
1 tl rozemarijn
versgemalen peper en zeezout
olijfolie


Verder heb je nodig


Keukenmachine (optioneel)

Romeinse aardappelpizza
Romeinse aardappelpizza

Met aardappels kun je zoveel kanten op. Maak eens een Romeinse aardappelpizza, een Italiaanse klassieker die in Nederland nog niet zo bekend is. Je gasten zullen verrast zijn en deze pizza serveer je perfect bij de borrel, als voorgerecht of als side dish bij het hoofdgerecht. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe bloem, gist en zout in een kom en meng. Voeg olijfolie en beetje bij beetje water toe. Kneed goed door tot zich een bal vormt. Je kunt eventueel ook een keukenmachine gebruiken.
2. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het zeker 10 minuten goed door. Doe terug in de kom, dek af met een theedoek en laat minimaal 1 uur maar het liefst een hele nacht rijzen.
3. Verwarm de oven voor op 220 ⁰C.
4. Haal deeg uit de kom en kneed een keer door. Doe terug en laat nog 10 minuten rijzen.
5. Verdeel het deeg op een met bloem bestoven werkblad in 4 gelijke ballen. Vorm er met je handen ronde pizza's van door het deeg van binnenuit naar buiten te drukken. Gebruik als je het handig vindt een deegroller.
6. Verdeel mozzarella over de pizza's. Verdeel de aardappelplakjes erover met daar tussendoor plakjes pancetta.
7. Bestrooi de pizza's met rozemarijn, peper en zeezout en besprenkel met olijfolie. Bak ze in 5-8 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Tags,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top