1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Aardappelgratin
  6. Cheesy aardappelgratin

Cheesy aardappelgratin

Door: Smu1webmagazine

  • Wereld, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1 klontje boter
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el bloem
200 ml volle melk
100 ml slagroom
1 tl geraspte nootmuskaat
versgemalen peper en zout
750 g vastkokende aardappels, in dunne plakjes
50 g gruyère, geraspt
50 g mozzarella, geraspt
fijngesneden krulpeterselie


Verder heb je nodig


Ovenschaal, ingevet

Cheesy aardappelgratin
Cheesy aardappelgratin

Met aardappels kun je zoveel kanten op en iedereen vindt ze lekker. Cheesy aardappelgratin is een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 ⁰C.
2. Verhit boter in een sauspannetje en bak knoflook even aan. Voeg bloem toe en roer. Schenk melk erbij en roer goed door.
3. Voeg slagroom, nootmuskaat, peper en zout toe.
4. Doe plakjes aardappel in een kom en schenk melk-slagroommengsel erbij. Meng goed zodat alle plakjes gecoat zijn met het mengsel.
5. Leg aardappelplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Schenk het resterende melk-slagroommengsel erover en dek af met gruyère en mozzarella.
6. Bak de gratin in 45 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Garneer met peterselie.

Tags,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top