1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Steak tartare van Ron Gastrobar

Steak tartare van Ron Gastrobar

Door: hans3333

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-10-2019

Ingrediënten 2 personen


300 gram kogelbiefstuk ( ik had ossenhaas )
3 tl peterselie, fijngehakt
3 tl bieslook, fijngehakt
3 tl sjalot, fijngehakt
3 tl kappertjes, fijngehakt
3 tl cornichons, fijngehakt
3 tl olijfolie
1,5 el tabasco ( begin met een 1/2e el. en proef , 1,5 el is voor velen veel te heet )
1,5 el worcestersaus
3 tl ketchup
3 tl mosterd
peper
zout
1 eigeel
optioneel: stukjes stokbrood of frietjes


Verder heb je nodig


Mengkom
uit steekring
scherp mes/snijplank

Steak tartare van Ron Gastrobar
Steak tartare van Ron Gastrobar

Alles staat of valt met de kwaliteit van je ingredienten want de bereiding is super simpel.
zorg wel dat alles klaar staat voor je gaat beginnen , 
echt onwijs lekker en alsof je in frankrijk in de bistro zit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees met een scherp mes in kleine stukjes, je kunt af en toe ook een beetje hakken met je mes. We kiezen voor snijden ipv de hakmolen omdat je op deze manier meer structuur van het vlees houdt.
Meng de garnituren en sauzen door het vlees, proef en breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel naar smaak nog extra ingrediënten toe.
Gebruik een uitsteekring om het bord op te maken. Druk het vlees een beetje aan en laat bovenop in het midden een klein kuiltje. Hier plaats je het eigeel.

Tags, ,

Serveertip

Dit is 1 grote portie , je kunt het makkelijk verdubbelen voor meerdere personen .

Bron

Francescakookt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top