1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Zoete-aardappelpuree

Zoete-aardappelpuree

Door: Smu1webmagazine

  • Wereld, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2019

Ingrediënten 4 personen


750 g zoete aardappels
versgemalen zwarte peper en zout
2 klontjes boter
2 witte uien, in ringen
5 takjes tijm, blaadjes gerist
1 el crème fraîche


Verder heb je nodig


Pureestamper

Zoete-aardappelpuree
Zoete-aardappelpuree

Met aardappelen kun je erg feestelijke bijgerechten maken! Gebruik eens zoete aardappelen om er een puree van te maken. Een heerlijke variatie. Deze zoete aardappelpuree is heerlijk als bijgerecht bij het kerstdiner. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil zoete aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout.
2. Verhit intussen een klontje boter op laag vuur in een koekenpan en bak uien.
3. Giet zoete aardappels af, voeg uien, tijm, resterende boter, crème fraîche, peper en zout toe.
4. Stamp tot een fijne puree en serveer direct.

Tags,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top