Zoete-aardappelpuree

  • Wereld, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2019
  • Zoete-aardappelpuree

    Zoete-aardappelpuree

    Zoete-aardappelpuree

Met aardappelen kun je erg feestelijke bijgerechten maken! Gebruik eens zoete aardappelen om er een puree van te maken. Een heerlijke variatie. Deze zoete aardappelpuree is heerlijk als bijgerecht bij het kerstdiner. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g zoete aardappels
versgemalen zwarte peper en zout
2 klontjes boter
2 witte uien, in ringen
5 takjes tijm, blaadjes gerist
1 el crème fraîche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pureestamper

Bereidingswijze

1. Schil zoete aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout.
2. Verhit intussen een klontje boter op laag vuur in een koekenpan en bak uien.
3. Giet zoete aardappels af, voeg uien, tijm, resterende boter, crème fraîche, peper en zout toe.
4. Stamp tot een fijne puree en serveer direct.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten