1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Brabants roggebrood uit de broodbakmachine

Brabants roggebrood uit de broodbakmachine

Door: martien22

  • Nederlands, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-10-2019

Ingrediënten 6 personen


300 ml water
250 gr roggemeel
250 gr wit meel of bloem
2 tl zout
1 el suiker (eventueel)
25 gr boter
1 zakje droge gist


Verder heb je nodig


Broodbakmachine

Brabants roggebrood uit de broodbakmachine

Foto: Nederlands-dis.nl

Foto: Nederlands-dis.nl

Dit brood werd vroeger elke dag gegeten. Het werd brood genoemd. Wat wij nu brood noemen was witte mik en anders was het bruine mik.Het brood werd dun gesneden en had een knapperige korst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bereiding kan per machine iets verschillen.
Doe de ingrediënten in het bakblik. Zet het bakblik in het apparaat, sluit de deksel en stel de machine in.
Druk op de toets "select". Druk zo vaak op de toets tot het pijltje bij "whole weat" staat.
Druk op "crust L-D" om de korstkleur (licht of donker) te kiezen.
Druk op "Start-stop".
Voor een optimaal resultaat en het voorkomen van overgebleven bloem aan de kant, moet na 5 à 10 minuten de eventueel overgebleven bloem even met een spatel eronder geroerd worden.
Niet helemaal koud laten worden voordat het brood gesneden wordt.

Tags, ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martien22
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top