1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Spruitjes
  6. Spruitjes met ketjapreepjes uit de wok

Spruitjes met ketjapreepjes uit de wok

Door: pwiggers

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-10-2019

Ingrediënten 2 personen


400 gram spruitjes schoongemaakt, eventueel gehalveerd
2 magere speklappen, in reepjes gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook
1/2 eetlepel sesamzaadjes

Marinade voor het vlees:
3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
1 theelepel sambal oelek
zout, peper
1/2 eetlepel citroensap


Verder heb je nodig


Schaaltje voor de marinade
pan voor de spruitjes
wok
zeef of vergiet

Spruitjes Aziatisch: dat is lekker !
Spruitjes Aziatisch: dat is lekker !

Zo lust iedereen toch spruitjes? Lekker Aziatisch door de gemarineerde speklapjes (marinade-tijd plm. 30 minuten).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat de reepjes speklap hierin minimaal 30 minuten marineren.

Kook de spruitjes beetgaar in water met zout (plm. 6 tot 8 minuten afhankelijk van de grootte)
Laat de spruitjes goed uitlekken in een zeef of vergiet.
Verhit de olie in de wok.
Bak de uisnippers en de knoflook hierin glazig
Voeg de gemarineerde speklapreepjes toe en bak deze onder voortdurend omscheppen rondom bruin en gaar.
Voeg de beetgare spruitjes toe en bak deze - bestrooid met de sesamzaadjes - even mee.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met aardappelpuree of rijst.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top