Spruitjessoep met bacon-croutontopping
- Wereld, Voorgerecht
- 30-60 min.
Verras je gasten eens met dit heerlijke recept voor spruitjessoep. Deze spruitjessoep wordt gegarneerd met kanpperige spruiten en een bacon-croutontopping. Een gerecht om eens uit te proberen!
Ingrediënten 4 recipe.people
1 1/2 el olijfolie2 plakjes bacon, in stukjes
2 sneden witbrood zonder korst, in kleine blokjes
1 sjalot, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, grof gesneden
1 prei, grof gesneden
500 g spruiten, gehalveerd
750 ml groentebouillon
50-100 ml slagroom
versgemalen zwarte peper en zout
Benodigdheden
kom koud water met ijsblokjesstaafmixer
Bereidingswijze
1. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak bacon al roerend 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg blokjes brood toe en bak ze in 5 minuten goudbruin in het spekvet. Schud de bacon-croutontopping op een bord en laat afkoelen.
2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan. Bak sjalot 5 minuten op laag vuur zonder te kleuren. Voeg bleekselderij en prei toe en bak nogmaals 5 minuten.
3. Voeg spruiten toe en zet het vuur iets hoger. Roerbak de spruiten enkele minuten.
4. Giet groentebouillon erbij, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat met deksel scheef op de pan 10 minuten zacht koken. Schep na 2 minuten koken 8 halve spruiten uit de pan, spoel ze af en doe ze in de kom ijswater. Zet apart ter garnering.
5. Pureer de soep glad met de staafmixer. Roer er 50 ml slagroom door. Proef en breng de soep op smaak met peper, zout en indien gewenst meer slagroom.
6. Schep de soep in kommen, garneer met de knapperige halve spruiten en een lepel bacon-croutontopping en serveer.