1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Mini-sushiburgertjes

Mini-sushiburgertjes

Door: Smu1webmagazine

  • Japans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-10-2019

Ingrediënten 6 personen


60 g pijnboompitten
1 bosje basilicum, blad geplukt
1/2 bosje platte peterselie, blad geplukt
65 g Parmezaanse kaas, geraspt
150 ml olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout
1-2 el citroensap
250 g sushirijst, afgespoeld, uitgelekt
handjevol krulsla
250 g gerookte zalm, in plakjes
1-2 el zwart sesamzaad


Verder heb je nodig


Hakmolentje
bakplaat bekleed met plasticfolie
eierdopje met bolle bodem of bolvormige (siliconen) bonbonmal

Mini-sushiburgertjes
Mini-sushiburgertjes

Ben jij ook zo dol op sushi? Het is tegenwoordig overal verkrijgbaar, maar je kunt natuurlijk ook zelf sushi maken. Voor een heerlijke variatie maken we mini-sushiburgertjes. Dit gerecht is heerlijk en ziet er ook nog eens prachtig uit!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster pijnboompitten in enkele minuten goudbruin. Schud op een bord en laat afkoelen. Leg 6 blaadjes basilicum apart.
2. Hak pijnboompitten, resterende basilicum, peterselie en Parmezaanse kaas met helft van olijfolie in het hakmolentje tot een grof mengsel. Giet resterende olijfolie erbij en pureer tot een vrij gladde pesto. Schep in een potje of schaaltje, roer er peper, zout en citroensap doorheen en zet in de koelkast.
3. Bereid sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spreid uit op de bakplaat en laat afkoelen. Zet 2-3 uur in de koelkast.
4. Verdeel de rijst in 2 delen. Vorm van 1 deel rijst 6 dikke, ronde schijfjes met je vingers; dit worden de onderkanten van de burgertjes.
5. Vorm van het overige deel rijst 6 halve bolletjes door de rijst in het eierdopje of de bonbonbakvorm te drukken; dit worden de bovenkanten van de burgertjes.
6. Bestrijk elke rijstonderkant met wat pesto en beleg met krulsla en een basilicumblad. Vouw er een plakje zalm bovenop en maak het burgertje af met een half bolletje rijst. Bestrooi de mini-sushiburgertjes met zwart sesamzaad.

Tags, ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top