Sint-jakobsschelpen op broccolipuree
- Wereld, Voorgerecht
- 30-60 min.
Sint-jakobsschelpen zijn heerlijke zeevruchten. Met dit recept maak je de lekkerste sint-jakobschelpen in een handomdraai klaar. Serveer de sint-jakobsschelpen op broccolipuree met ui erover en bestrooi met tuinkers. Een heerlijk recept van de Smulweb Magazine redactie!
Ingrediënten 4 personen
500 g broccoli, in roosjes3 klonten boter
ca. 50 ml slagroom
versgemalen zwarte peper en zout
2 el zonnebloemolie
1 kleine rode ui, in reepjes
12 panklare sint-jakobsschelpen
1/2 bakje tuinkers, geknipt
Benodigdheden
keukenmachine
aluminiumfolie
Bereidingswijze
1. Kook broccoliroosjes in een pan kokend water in 5-6 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Pureer broccoli in de keukenmachine met 1 klont boter. Voeg beetje bij beetje slagroom toe; je wilt niet dat de puree te dun wordt, Breng op smaak met peper en zout en houd warm onder aluminiumfolie.
3. Verhit 1 klont boter met 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin rode ui in 5 minuten iets bruin en zacht. Schud op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
4. Verhit opnieuw 1 klont boter met 1 eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan. Schroei en karameliseer sint-jakobsschelpen in circa 30 seconden per kant goudbruin.
5. Verdeel broccolipuree over borden of spreid uit op een serveerschaal. Verdeel sint-jakobsschelpen en ui erover en bestrooi met tuinkers.