Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

  • Wereld, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

    Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

    Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

Sint-jakobsschelpen zijn heerlijke zeevruchten. Met dit recept maak je de lekkerste sint-jakobschelpen in een handomdraai klaar. Serveer de sint-jakobsschelpen op broccolipuree met ui erover en bestrooi met tuinkers. Een heerlijk recept van de Smulweb Magazine redactie!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g broccoli, in roosjes
3 klonten boter
ca. 50 ml slagroom
versgemalen zwarte peper en zout
2 el zonnebloemolie
1 kleine rode ui, in reepjes
12 panklare sint-jakobsschelpen
1/2 bakje tuinkers, geknipt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

keukenmachine
aluminiumfolie

Bereidingswijze

1. Kook broccoliroosjes in een pan kokend water in 5-6 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Pureer broccoli in de keukenmachine met 1 klont boter. Voeg beetje bij beetje slagroom toe; je wilt niet dat de puree te dun wordt, Breng op smaak met peper en zout en houd warm onder aluminiumfolie.
3. Verhit 1 klont boter met 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin rode ui in 5 minuten iets bruin en zacht. Schud op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
4. Verhit opnieuw 1 klont boter met 1 eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan. Schroei en karameliseer sint-jakobsschelpen in circa 30 seconden per kant goudbruin.
5. Verdeel broccolipuree over borden of spreid uit op een serveerschaal. Verdeel sint-jakobsschelpen en ui erover en bestrooi met tuinkers.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Smu1webmagazine avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten