1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

  • Wereld, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g broccoli, in roosjes
3 klonten boter
ca. 50 ml slagroom
versgemalen zwarte peper en zout
2 el zonnebloemolie
1 kleine rode ui, in reepjes
12 panklare sint-jakobsschelpen
1/2 bakje tuinkers, geknipt


Verder heb je nodig


Keukenmachine
aluminiumfolie


Sint-jakobsschelpen op broccolipuree
Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

Sint-jakobsschelpen zijn heerlijke zeevruchten. Met dit recept maak je de lekkerste sint-jakobschelpen in een handomdraai klaar. Serveer de sint-jakobsschelpen op broccolipuree met ui erover en bestrooi met tuinkers. Een heerlijk recept van de Smulweb Magazine redactie!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook broccoliroosjes in een pan kokend water in 5-6 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Pureer broccoli in de keukenmachine met 1 klont boter. Voeg beetje bij beetje slagroom toe; je wilt niet dat de puree te dun wordt, Breng op smaak met peper en zout en houd warm onder aluminiumfolie.
3. Verhit 1 klont boter met 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin rode ui in 5 minuten iets bruin en zacht. Schud op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
4. Verhit opnieuw 1 klont boter met 1 eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan. Schroei en karameliseer sint-jakobsschelpen in circa 30 seconden per kant goudbruin.
5. Verdeel broccolipuree over borden of spreid uit op een serveerschaal. Verdeel sint-jakobsschelpen en ui erover en bestrooi met tuinkers.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top