1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

Door: Smu1webmagazine

  • Wereld, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g broccoli, in roosjes
3 klonten boter
ca. 50 ml slagroom
versgemalen zwarte peper en zout
2 el zonnebloemolie
1 kleine rode ui, in reepjes
12 panklare sint-jakobsschelpen
1/2 bakje tuinkers, geknipt


Verder heb je nodig


Keukenmachine
aluminiumfolie

Sint-jakobsschelpen op broccolipuree
Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

Sint-jakobsschelpen zijn heerlijke zeevruchten. Met dit recept maak je de lekkerste sint-jakobschelpen in een handomdraai klaar. Serveer de sint-jakobsschelpen op broccolipuree met ui erover en bestrooi met tuinkers. Een heerlijk recept van de Smulweb Magazine redactie!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook broccoliroosjes in een pan kokend water in 5-6 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Pureer broccoli in de keukenmachine met 1 klont boter. Voeg beetje bij beetje slagroom toe; je wilt niet dat de puree te dun wordt, Breng op smaak met peper en zout en houd warm onder aluminiumfolie.
3. Verhit 1 klont boter met 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin rode ui in 5 minuten iets bruin en zacht. Schud op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
4. Verhit opnieuw 1 klont boter met 1 eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan. Schroei en karameliseer sint-jakobsschelpen in circa 30 seconden per kant goudbruin.
5. Verdeel broccolipuree over borden of spreid uit op een serveerschaal. Verdeel sint-jakobsschelpen en ui erover en bestrooi met tuinkers.

Tags,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top