1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pruimencompote

Pruimencompote

Door: pwiggers

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2019

Ingrediënten 12 personen


500 gram pruimen (zonder pit gewogen)
250 gram geleisuiker (1 : 2)
2 el water
1 zakje vanillesuiker
1 kaneelstokje
1 eetlepel citroensap


Verder heb je nodig


Grote pan
jampotten

Pruimencompote
Pruimencompote

Ik had nogal veel pruimen (kwetsen) gekocht die we onmogelijk allemaal op konden eten. Dus deze pruimencompote gemaakt en in jampotten gedaan.
De compote is door de langere kooktijd en het gebruik van geleisuiker langer houdbaar.
Een lekker potje voor een nagerecht in de komende tijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de ontpitte en in stukken gesneden pruimen samen met sap van de citroen, suikers en kaneelstokje in een pan.
Breng aan de kook en laat de pruimen plm. 20 tot 30 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke compote ontstaat.
Vul schone jampotten tot helemaal bovenaan met de hete pruimencompote.
Zet de potten even op hun kop en laat afkoelen.

Tags, ,

Serveertip

Ook heel goed te maken met andere pruimensoorten.
Lekker bij yoghurt, vla, over ijs.
Denk eens aan een glaasje met onderin (basyognekoekkruimels), daarna mascarpone en bovenop de pruimencompote..



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top