1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kipfilet in Parmaham op een bedje van balsamico-linzen

Kipfilet in Parmaham op een bedje van balsamico-linzen

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2019

Ingrediënten 2 personen


2 halve kipfilets
Peper, zout
2 plakken Parmaham of andere rauwe ham
2 + 2 eetlepels olijfolie

1 sjalotje, gepeld en gesnipperd'
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 laurierblaadje
2 middelgrote aardappels, vastkokend, in kleine blokjes
1 middelgrote winterpeen in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, geschild in kleine blokjes
1 dl kippenbouillon van tablet
2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
Peper, zout
1 blikje linzen (inhoud plm. 380 gram), uitgelekt en afgespoeld
1 tot 2 eetlepels witte balsamicoazijn (afhankelijk van je smaak)
Gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Hapjespan of wok
kleine koekenpan

Lekker Italiaans "alles in één" pannetje
Lekker Italiaans

Malse kipfilets verpakt in een plakje rauwe ham (Parmaham).
Behalve linzen zitten er ook andere groenten en blokjes aardappel door.
De bedoeling was dat de aardappelblokjes vooraf gebakken zouden worden. Heb ik ook gedaan, maar helaas niet opgelet en ...."aardappels aangebrand". Daarna snel wat blokjes aardappel gekookt en de zo door de linzen gedaan. Was ook lekker, maar als ze gebakken zijn vast nog veel lekkerder.
Ik zag een dergelijk recept in een kookboek van Johan Lafer (Duitse sterrenkok) maar dat was o ingewikkeld dat ik zelf deze variatie erop heb bedacht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid de kipfilet met peper en zout.
Wikkel elke kipfilet in een plakje rauwe ham.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan.
Bak de kipfilets in plm. 8 tot 10 minuten rondom bruin (afhankelijk van de dikte).

Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig.
Bak het laurierblaadje mee met de sjalot- en knoflooksnippers.
Voeg de blokjes aardappel, winterpeen toe; bak ze even mee.
Doe de bouillon erbij, deksel op de pan en laat de groente en aardappel zacht worden in plm. 5 tot 7 minuten.
Doe de blokjes bleekselderij en de lente-uitjes erbij en laat alles nog een paar minuten garen.
Wij vinden het lekker als de bleekselderij nog wat knapperig is. Je kunt er ook voor kiezen de bleekselderij en lente-uitjes mee te laten garen met de aardappel en wortel.
Voeg de goed uitgelekte linzen toe. Meng alles goed door elkaar en maak op smaak met de balsamicoazijn. peper en zout.
Laat het geheel goed doorwarmen.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Lekker met bijvoorbeeld een salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top