1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tray­ba­ke ha­ris­sa­kip

Tray­ba­ke ha­ris­sa­kip

Door: victorv

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg pommes rouges
6 sjalotten
1 bol knoflook
240 g Kalamata-olijven zonder pit
2 el olijfolie
5 el Souq rozenharissa
345 g AH Biologisch kipdijfilets
500 g romaatjes
7½ g verse platte peterselie


Verder heb je nodig


Bakpapier

Tray­ba­ke ha­ris­sa­kip
Tray­ba­ke ha­ris­sa­kip

Alles op 1 plaat in de oven = tijdbesparend en extra lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in parten. Pel en halveer de sjalotten. Halveer de bol knoflook overlangs. Laat het potje Kalamata-olijven uitlekken. Doe de olie in een kom en meng met de rozenharissa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de kipdijfilets, de aardappelen, sjalotten en olijven toe en meng goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflookhelften en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten.
Bak 30 min. in het midden van de oven tot de kip en aardappelen gaar en goudgeel zijn. Snijd ondertussen de peterselie grof en verdeel voor serveren over de bakplaat.

Tags,

Bron

Allerhande



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top