1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Bak­plaat met pan­gasi­us, kriel, wor­tel en si­naas­ap­pel

Bak­plaat met pan­gasi­us, kriel, wor­tel en si­naas­ap­pel

Door: victorv

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1 venkelknol
600 g geschilde bospenen
500 g krieltjes
1 handsinaasappel
3 el milde olijfolie
2 el mosterd
750 g verse pangasiusfilets
15 g verse platte peterselie


Verder heb je nodig


Bakpapier

Bak­plaat met pan­gasi­us, kriel, wor­tel en si­naas­ap­pel
Bak­plaat met pan­gasi­us, kriel, wor­tel en si­naas­ap­pel

Bedankt, oven, dat je het werk voor ons doet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes. Verwijder het groen van de bospeen, halveer de peen in de lengte en snijd doormidden. Halveer de krieltjes. Doe de venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom.
Boen de sinaasappel school en rasp de oranje schil. Meng het sinaasappelrasp, de olie en mosterd en meng door de groenten in de kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pangasiusfilet in repen van 2 cm breed en bestrooi met zout. Schep voorzichtig door het groentemengsel.
Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 25 min. gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig. Snijd de sinaasappel in 8 parten en de peterselie fijn. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer de sinaasappelparten erbij.

Tags, ,

Bron

Allerhande



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top