1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Kip enchilada's

Kip enchilada's

Door: Sabine_Gaastra

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1 knoflookteen
1 ui
500 kipfiletblokjes
1 el gerookte paprikapoeder
1 el komijnzaadpoeder
1 tl Cayenne poeder
1 el gedroogde oregano
1 paprika
1 klein blikje mais
225 ml tomatenblokjes
1 bosui
16 medium tortilla wraps
200 ml crème fraîche
300 g geraspte kaas
10 g verse koriander


Verder heb je nodig


Pan, snijplank en mes, ovenschaal

Kip enchilada's
Kip enchilada's

Ben jij ook dol op de Mexicaanse keuken? Deze enchilada's zijn ultiem comfort food. De wraps vul je met een heerlijke saus met kip, kruiden en groenten. Afgetopt met een smeeuige kaaslaag. Tip: serveer met zelf gemaakte guacomole en tortilla chips. Dan is het feestje compleet! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de knoflookteen en de ui fijn. Bak deze in een koekenpan in een el olie.
3. Voeg hier de kipblokjes, paprikapoeder, komijnzaadpoeder gedroogde oregano, peper en zout aan toe. Bak tot de kip gaar is.
4. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de kip samen met de uitgelekte mais.
5. Doe nu de tomatenblokjes bij het geheel in de pan en laat 5 minuten sudderen.
6. Snijd ondertussen de bosui in ringen en voeg dit ook toe aan het mengsel.
7. Vul de tortilla's met het mengsel en rol ze op. Leg ze in een ovenschaal en bedek met crème fraîche en geraspte kaas.
8. Plaats de ovenschaal 15 minuten in de voor verwarmde oven.
9. Snijd de koriander fijn. Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met koriander.

Tags, , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top