KIP IN DE SLOWCOOKER IN BIER GESTOOFD

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • KIP IN DE SLOWCOOKER IN BIER GESTOOFD

    KIP IN DE SLOWCOOKER IN BIER GESTOOFD

    KIP IN DE SLOWCOOKER IN BIER GESTOOFD

Een heerlijk kipgerecht waarbij je je vingers opeet.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
800 gram kippendij
100 gram roomboter
2 uien in halve ringen gesneden
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels bloem
300 ml heet water
2 vleesbouillonblokjes
1 flesje donker bier
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 flinke theelepels sambal badjak
peper en zout
1 flinke tl grove mosterd
1 el maïzena om in te dikken
250 gram kastanje champignons grof gesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 620,35 kcal
Koolhydraten 23,65 g
Eiwitten 44,18 g
Vetten 34,67 g

Bereidingswijze

Meng de kippendijen met peper en zout en 2 flinke theelepels sambal badjak.
Verhit 100 gram roomboter in een braadpan en bak de kip goudbruin. Haal de kip uit de pan en leg de kip in de slowcooker
Bak in het braadvet de uien met de knoflook voor 2-3 minuten. Voeg 2 el basterdsuiker, 2 el bloem en 1 flinke tl grove mosterd toe en bak even kort mee. Giet hierbij het flesje bier, 300 ml water en verkruimel de 2 bouillonblokjes erbij. Doe dit mengsel in de slowcooker bij de kip.Leg 3 laurierblaadjes en 4 kruidnagels erbij. Voeg na 3 uur de champignons toe. Maak vlak voor serveren een maïzena papje en roer dit erdoorheen zodat de saus dikker wordt. Ik heb het 4 uur in de slowcooker gehad op high.

Serveertip

lekker bij pasta of aardappelpuree met een salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ggiea avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten