KIP IN DE SLOWCOOKER IN BIER GESTOOFD
- Nederlands, Bijgerecht
- > 120 min.
Een heerlijk kipgerecht waarbij je je vingers opeet.
Ingrediënten 4 recipe.people
800 gram kippendij100 gram roomboter
2 uien in halve ringen gesneden
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels bloem
300 ml heet water
2 vleesbouillonblokjes
1 flesje donker bier
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 flinke theelepels sambal badjak
peper en zout
1 flinke tl grove mosterd
1 el maïzena om in te dikken
250 gram kastanje champignons grof gesneden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 620,35 kcal |
Koolhydraten | 23,65 g |
Eiwitten | 44,18 g |
Vetten | 34,67 g |
Bereidingswijze
Meng de kippendijen met peper en zout en 2 flinke theelepels sambal badjak.
Verhit 100 gram roomboter in een braadpan en bak de kip goudbruin. Haal de kip uit de pan en leg de kip in de slowcooker
Bak in het braadvet de uien met de knoflook voor 2-3 minuten. Voeg 2 el basterdsuiker, 2 el bloem en 1 flinke tl grove mosterd toe en bak even kort mee. Giet hierbij het flesje bier, 300 ml water en verkruimel de 2 bouillonblokjes erbij. Doe dit mengsel in de slowcooker bij de kip.Leg 3 laurierblaadjes en 4 kruidnagels erbij. Voeg na 3 uur de champignons toe. Maak vlak voor serveren een maïzena papje en roer dit erdoorheen zodat de saus dikker wordt. Ik heb het 4 uur in de slowcooker gehad op high.
Serveertip
lekker bij pasta of aardappelpuree met een salade.