1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.

Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2019

Ingrediënten 2 personen


2 stuks kabeljauw haas circa 150 gram per stuk
rest broccoli met stukje stronk in roosjes en plakjes
1/2 courgette in grove stukken
1 tomaat in stukjes
1/2 wortel in stukken
1 rode ui grof gesnipperd
3 teen knoflook uit de pers
3 teen knoflook uit de knijper
scheutje olie naar keuze
200 gram gegrilde paprika uit pot in stukjes gesneden
5 eetlepels grof geraspte grana padano

175 ml kookroom met 20 % vet
peper, zout paprikapoeder
1 kippenbouillon blok met minder zout van maggi


Verder heb je nodig


Snijplank , mes, staafmixer, ovenschaal, wok of koekenpan

Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.

Daar zat ik dan met nog een stuk wortel en wat broccoli en een eenzame tomaat. Moest verwerkt worden toch?

Omdat ik geregeld nog steeds https://www.smulweb.nl/recepten/lutenitsa de Lutenitsa maak van mijn Bulgaarse body shape instructrice , heb ik altijd wel een pot  gegrilde paprika in de voorraadkast staan.  Zo kwam ik op dit idee. Een paprika roomsaus met knoflook en die eenzame tomaat.  Alhoewel ik nu ook bedenk, dat ik het overschot aan groente ook in een portie lutenitsa had kunnen verwerken.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij alle groente zoals beschreven.
Kook de wortel en de broccoli 3 minuten in een half bouillonblokje voor , giet af en spoel koud.


Leg de broccoliroosjes en stukjes stronk, de wortel , de rode ui en de courgette in de ovenschaal.
Leg daarop de kabeljauw en bestrooi eventueel lichtjes met peper en zout

Smoor de knoflook in een wok lichtjes een minuutje aan en voeg dan de gegrilde paprikastukjes en de tomaatblokjes toe. Laat dit geheel een tiental minuutjes pruttelen.
Doe dit geheel in de beker van de staafmixer en maal alles tot een glad geheel. Roer er de geraspte kaas en de kookroom door.
Even terug in de pan , verkruimel de rest van het bouillonblokje erboven , roer door elkaar en laat even iets indikken.Proef en voeg zo nodig zout, peper en wat paprikapoeder toe.

Verdeel dan de saus over de kabeljauw en de groente.
Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven 180 graden ( hete lucht).

Bak ondertussen een restje rijst op ( of kook wat rijst) en serveer deze ovenschotel met de rijst.


Tags, , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top