1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkool
  6. Stoverij met bitterbal van zuurkool

Stoverij met bitterbal van zuurkool

Door: pejejaru

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-10-2019

Ingrediënten 6 personen


260 gram zuurkool
500 gram aardappelen
50 gram roomboter
800 gram sukadelappen
250 gram gerookte spekreepjes
150 gram wortel in blokjes
150 gram zilveruitjes
10 jeneverbes
5 kruidnagels
3 laurierblaadjes
100 gram pure chocolade in stukjes
1 fles la trappe bokbier
1 pot wildfond ( 350 ml.)
3 eiwitten opgeklopt
100 gram panko
2 sneetjes peperkoek
E.v.t. bloem voor te binden


Verder heb je nodig


Friteuse
Pureeknijper


Lekker winters gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stoof de zuurkool in een pan met een klein laagje water in 25 min gaar.
Kook intussen de aardappelen in 25 min gaar
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Giet de zuurkool af en schep samen met 25 gram boter door de puree.
Breng op smaak met peper.
Laat de stamppot afkoelen en in ca. 1 uur helemaal koud worden in de koelkast.
Bestrooi het vlees met zwarte peper .
Verhit in een braadpan de resterende boter en bak het vlees in porties in 7-9 min rondom aan.
Neem het vlees uit de pan .
Verhit de pan opnieuw en bak de spekreepjes uit.
Bak de wortel 2 min mee en voeg het vlees weer toe.
Voeg de zilveruitjes , jeneverbes, kruidnagel , laurierblaadjes en de chocolade toe aan de pan.
Schenk er het bier bij en de wildfond en breng tegen de kook.
Draai het vuur laag en laat 2 uur en 45 min sudderen tot het vlees uit elkaar valt.
(Voeg de laatste 30 min de peperkoek toe ).
Verhit de frituurpan tot 180 graden.
Doe het eiwit in een diep bord .
Doe de bloem in een ander diep bord.
Doe de panko in een ander diep bord.
Neem de stamppot uit de koelkast . Vorm er met vochtige handen ca. 16 ballen te grootte van een bitterbal van . Wentel deze door de bloem daarna door het eiwit en het laatste door de panko.
Frituur de bitterballen in porties ca. 5 min goudgeel.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Breng de stoof op smaak met peper.
Serveer samen met de bitterballen

Tags, ,

Serveertip


Heb er voor de kleur op het bord enkele gerookte bietjes bij geserveerd.

Bron

Jumbo



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top