1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Oliebol
  5. Piña colada oliebol

Piña colada oliebol

  • Wereld, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2019

Ingrediënten 5 personen


500 g bloem
7 g gedroogde gist
1 el kristalsuiker
snuf zout
500 ml lauwwarme melk
1 ei
50 ml rum
100 g ananas uit blik, in kleine stukjes
3 el kokosrasp
Diamant Frituur Chef Oliebollen


Piña colada oliebol
Piña colada oliebol

Niets is lekkerder dan zelf oliebollen bakken met de feestdagen! Met dit recept maak je een heerlijk variatie op de klassieke oliebol. Deze oliebollen worden gemaakt met ananas, rum en kokosrasp. Heerlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng de lauwwarme melk met de gist en het suiker en laat 10 minuten staan.
2. Meng in een beslagkom de bloem en het zout. Maak in het midden een kuiltje. Breek het ei boven het kuiltje. Voeg al kloppend met de mixer het melk mengsel toe. Blijf kloppen tot een glad beslag.
3. Dek de kom af met de vershoudfolie. laat het beslag op een warme plaats ca. 1 uur rijzen, of tot het in volume verdubbeld is. Meng de ananas, rum en kokosrasp door het beslag.
4. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 ºC. De olie is heet als een stukje brood in de olie bruist en goudbruin kleurt. Doop twee lepels voorzichtig in de hete olie. Schep uit het beslag een bol (van ca. 6 cm) en laat deze in de hete olie zakken. Bak ca. 5 oliebollen tegelijk. Bak de oliebollen in 4-5 min. goudbruin en krokant. Draai ze halverwege de baktijd.
5. Laat de oliebollen in een vergiet met keukenpapier goed uitlekken. Leg ze op een schaal en bestuif ze royaal met poedersuiker.

Tags,



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top