Bitterbal met paddenstoel en truffel
- Wereld, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 25-10-2019
Maak deze heerlijke variatie van bitterballen eens in plaats van de klassieke bitterbal. De bitterballen worden gevuld met een ragout van paddenstoel en truffelpasta. Genieten!
Ingrediënten 5 personen
250 g gemengde paddenstoelen1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijn gesneden
roomboter
2 tl truffelpasta
Voor de roux:
60 g roomboter
60 g bloem
500 ml sterke groentenbouillon of paddenstoelenbouillon
versgemalen peper en zout
10 g peterselie, fijn gesneden
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 eidooiers
150 g bloem
150 g paneermeel
Diamant Frituur Chef Vlees, Vis en Groente
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 832,77 kcal |
Koolhydraten | 53,79 g |
Eiwitten | 15,96 g |
Vetten | 60,62 g |
Bereidingswijze
1. Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes. Bak ze met de ui en knoflook in roomboter goudbruin. Breng op smaak met peper en zout, roer de truffelpasta erdoorheen en zet apart.
2. Smelt de 60 g roomboter in een pan. Doe de bloem erbij en roer door. Laat de bloem ongeveer 3 minuten garen. Doe de bouillon erbij en roer door totdat er een mooi gladde ragout ontstaat.
3. Doe dan het paddenstoelenmengsel en de peterselie bij de ragout en breng op smaak met peper en zout.
4. Haal de pan van het vuur. Laat de saus een beetje afkoelen voordat je de dooiers erdoorheen roert. Doe de ragout in een bak en zet afgedekt in de koelkast.
5. Laat minstens 4 uur opstijven.
6. Verwarm de frituurolie in een dikke pan of frituurpan op 175 ºC.
7. Rol lange ronde staven van de opgesteven ragout en snijd ze in stukken van 5 cm dik om ballen van te maken.
8. Zet drie kommen klaar met de eiwitten, bloem en paneermeel.
9 Haal de bitterballen eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan door de paneermeel. Doe dit 2 keer per bal.
10. Frituur de ballen in ongeveer 5 minuten goudgeel.
11. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Laatste reacties
Misschien de paddenstoelen niet ver genoeg gebakken en er te veel vocht in zit of de verhouding boter en bloem iets aanpassen naar wat meer bloem. Heb het recept zelf nog niet uit geprobeerd
Heerlijk qua smaak maar o zo lastig te maken. De substantie wordt bij mij namelijk niet hard in de koelkast.