Bitterbal met paddenstoel en truffel

  • Wereld, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2019
  • Bitterbal met paddenstoel en truffel

    Bitterbal met paddenstoel en truffel

    Bitterbal met paddenstoel en truffel

Maak deze heerlijke variatie van bitterballen eens in plaats van de klassieke bitterbal. De bitterballen worden gevuld met een ragout  van paddenstoel en truffelpasta. Genieten!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
250 g gemengde paddenstoelen
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, fijn gesneden
roomboter
2 tl truffelpasta

Voor de roux:
60 g roomboter
60 g bloem
500 ml sterke groentenbouillon of paddenstoelenbouillon
versgemalen peper en zout
10 g peterselie, fijn gesneden
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 eidooiers
150 g bloem
150 g paneermeel
Diamant Frituur Chef Vlees, Vis en Groente
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes. Bak ze met de ui en knoflook in roomboter goudbruin. Breng op smaak met peper en zout, roer de truffelpasta erdoorheen en zet apart.
2. Smelt de 60 g roomboter in een pan. Doe de bloem erbij en roer door. Laat de bloem ongeveer 3 minuten garen. Doe de bouillon erbij en roer door totdat er een mooi gladde ragout ontstaat.
3. Doe dan het paddenstoelenmengsel en de peterselie bij de ragout en breng op smaak met peper en zout.
4. Haal de pan van het vuur. Laat de saus een beetje afkoelen voordat je de dooiers erdoorheen roert. Doe de ragout in een bak en zet afgedekt in de koelkast.
5. Laat minstens 4 uur opstijven.
6. Verwarm de frituurolie in een dikke pan of frituurpan op 175 ºC.
7. Rol lange ronde staven van de opgesteven ragout en snijd ze in stukken van 5 cm dik om ballen van te maken.
8. Zet drie kommen klaar met de eiwitten, bloem en paneermeel.
9 Haal de bitterballen eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en dan door de paneermeel. Doe dit 2 keer per bal.
10. Frituur de ballen in ongeveer 5 minuten goudgeel.
11. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Laatste reacties

Flammie avatar
Flammie 10-01-2020

Heerlijk qua smaak maar o zo lastig te maken. De substantie wordt bij mij namelijk niet hard in de koelkast.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten