1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. THAISE KIP SIAM

THAISE KIP SIAM

Door: miekemaria

  • Thais, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2019

Ingrediënten 3 personen


400 g kipfilet
200 g sugarsnaps
1 rode paprika
1 rode peper
1 rode ui
1 bosje lente-ui
2 tenen knoflook
2 el bloem
2 el oestersaus
1 el ketjap manis
1 el sojasaus
1 el maizena
1 tl gemberpoeder
Handje cashewnoten


THAISE KIP SIAM
THAISE KIP SIAM
THAISE KIP SIAM
THAISE KIP SIAM
THAISE KIP SIAM
THAISE KIP SIAM
THAISE KIP SIAM
THAISE KIP SIAM
THAISE KIP SIAM
THAISE KIP SIAM

Dit wereldgerecht ken je vast wel vanuit de supermarkt. Het klinkt heel fancy, maar feitelijk is het letterlijk kip met cashewnotenHet sausje is een combinatie van bekende Aziatische sauzen die zowel in Thailand als China veelvuldig gebruikt worden. Wij maken het met kip (uiteraard), sugarsnaps, paprika, rode ui en lente-ui. Serveer het met witte rijst en je zet binnen een half uurtje je eigen wereldgerecht op tafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd 400-500 gr kipfilet in hapklare stukjes en bestrooi rondom ruim met zout.
Bestrooi vervolgens met ongeveer 2 el bloem.
Verwijder het overtollige bloem en bak de kip in een ruime scheut olie rondom bruin.
Snijd ondertussen 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn.
Snijd ook alvast 1 rode paprika in reepjes en 1 rode peper en 1 bosje lente-ui in ringen.
Haal de kip uit de pan en zet even weg.
Fruit de rode ui en knoflook even kort aan en voeg vervolgens 200 gr sugarsnaps, de rode paprika, de peper en de lente-ui toe.
Wok het geheel al omscheppend 5-7 minuten op middelhoog vuur.
Maak ondertussen de saus in een apart pannetje door 2 el oestersaus te vermengen met 1 flinke el ketjap manis, 1 el sojasaus, 1 tl gemberpoeder en 125 ml water.
Roer met een garde tot een mooie gladde saus.
Maak een papje van 1 el maizena met 1-2 el koud water.
Meng het papje stapsgewijs door de saus tot je een mooie gebonden saus hebt.
Voeg de kip toe aan de groenten en schep alles goed door elkaar.
Voeg nu ook de saus toe en wok alles nog 1-2 minuten.
Serveer met witte rijst, cashewnoten en eventueel wat extra lente-ui en rode peper.

Tags,

Serveertip

Serveer met witte rijst

Bron

Smaakmenutie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miekemaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top