- 1 kilo sukade lappen (of riblappen)
- 250 gram (gewelde) abrikozen
- 200 gram cantharellen
- 4 uien
- 4 wortels
- 2 tenen knoflook
- een stukje gember
- 1 volle el Ras El Hanout
- 1 tl gemalen komijn
- 1 kaneelstokje
- 500 ml runderbouillon (van 2 bouillonblokken)
- olijfolie/roomboter
- pezo
- optioneel: Verse koriander om mee te garneren
De geur van cantharellen doet me altijd aan abrikozen denken en daarom wilde ik met deze 2 ingrediënten samen eens een keertje een gerecht maken. Gezien de tijd van het jaar en met het regenachtige weer is een lekkere stoofpot op het fornuis natuurlijk heerlijk. Door de abrikozen die ik wilde gebruiken kwam ik op het idee om het een Marokkaans tintje te geven en Ras El Hanout als extra smaakmaker te gebruiken.
TIP: Maak met dezelfde moeite een grote pan want de 2e dag is het nog lekkerder. Ook kun je prima een portie invriezen.
Voorbereiding :
- Wel de abrikozen in lauwwarm water.
- Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Snij het in dobbelstenen.
- Maak de cantharellen goed schoon en spoel ze eventueel af onder stromend water en scheur of snij ze in stukken.
- Maak de uien schoon en snij ze in halve ringen, schil de wortels en snij ze in dunne plakjes.
- Hak de knoflook en rasp de gember.
Bereidingswijze:
- Verwarm de olijfolie in een braadpan en smelt hierin een klont boter.
- Bak hierin het vlees rondom bruin. Bestrooi met peper en zout.
- Voeg de uienringen en de wortel toe en schep alles door elkaar en laat het 5 tot 10 minuten smoren.
- Voeg de gember, knoflook, Ras El Hanout, komijnpoeder en het kaneelstokje toe en schep alles door elkaar.
- Doe dan de (warme) bouillon erbij en laat het geheel 1 ½ tot 2 uur zachtjes stoven.
- Als het vlees zacht begint te worden, bak je in een andere pan de cantharellen (met peper en zout) en voeg de uitgelekte abrikozen toe om even mee te warmen.
- Dit mengsel voeg je toe aan het pruttelpotje en laat het nog ongeveer een half uurtje zachtjes meestoven.
- Voeg indien nodig extra vocht toe, als het juist te nat is hou je het deksel van de pan en laat het een beetje inkoken, je kunt het eventueel een beetje binden met allesbinder of een maïzenapapje.
- Serveer er couscous bij en strooi er een beetje gehakte koriander overheen.
wilmiewillemse 03-11-2019
@Lidyvst, succes ermee, en laat het je smaken. Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie
Lidyvst 02-11-2019
Dit lijkt me echt heerlijk, ga het zeker een keer maken
wilmiewillemse 31-10-2019
Hoi Purrie, graag gedaan en jij bedankt voor je ontzettend spontane reactie Ik hoop dat het in de smaak valt. Succes ermee en laat maar een keertje weten als je het gemaakt hebt. Groetjes van Wilmie
Purrie 29-10-2019
O Wilmie wat een geweldig recept lijkt me dit! Dank voor het plaatsen. Zo geweldig anders dit rundvlees, en lekker marokkaans, ik ga het zeker gauw maken. Blij dat ik alle ingredienten hier kan krijgen :-) Heel veel groetjes!