1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. panna cotta met perzikpuree

panna cotta met perzikpuree

Door: tweety48

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2019

Ingrediënten 4 personen


Voor de panna cotta
3 blaadjes gelatine
250 ml amandelmelk
250 ml slagroom
75 gr kristalsuiker
1 vanillestokje

voor de perzikpuree
vruchtvlees van 2 perziken
2 eetlepels amandelschaafsel, droog geroosterd


Verder heb je nodig



extra nodig 4 hoge glaasjes, ong 200 ml inhoud, staafmixer of blender


Gevonden in de margriet, erg lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week voor de panna cotta de gelatineblaadjes 5 min in ruim koud water. houd 2 lepels van de suiker apart. Breng de amandelmelk, slagroom, rest van de suiker en het vanillestokje op de laagste pit aan de kook. Blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Neem de pan van de pit en los er al roerend de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Verwijder het vanillestokje. Spoel de glaasjes om met koud water en laat ze uitlekken zonder af te drogen. verdeel de warme vanilleroom over de glaasjes en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast op op te stijven.

Breng intussen voor de perzikpuree de perzik met 2 eetlepels water en de rest van de suiker aan de kook en laat 5-10 minuten koken of totdat de perzik zacht is. Pureer tot een fijne puree en laat afkoelen. Schep de puree op de afgekoelde pudding en zet in de koelkast tot een half uur voor gebruik. Bestrooi dan met het amandelschaafsel en serveer.

Tags, ,

Bron

Uit de Margriet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tweety48
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top