Garnalencocktail 2.0 met tomatendressing

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2019
  • Garnalencocktail 2.0 met tomatendressing

    Garnalencocktail 2.0 met tomatendressing

    Garnalencocktail 2.0 met tomatendressing

Deze garnalencocktail 2.0 is een vernieuwde versie van de traditionele garnalencocktail met cocktailsaus. Deze variant maak je met avocado en jumbogarnalen. Dankzij de lekkere tomatendressing een feestje voor je mond!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote of 2 kleine avocado's, in partjes
1/2 citroen, geperst
12 gekookte jumbogarnalen, vers of ontdooid, op staart na gepeld
250 gr cherrytomaatjes
1/2 komkommer, in halve plakjes
1/2 bosje peterselie, bosje heel fijn gehakt
1 el extra vergine olijfolie

Tomatendressing:
5 el extra vergine olijfolie
125 gr cherrytomaatjes
1 kleine teen knoflook, geperst
1 el wijnazijn
1/4 tl cayennepeper
versgemalen peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer met hoge maatbeker, 4 glazen of kommetjes

Bereidingswijze

1. Doe de avocado in een mengkom.
2. Druppel er citroensap over zodat zodat de avocado niet verkleurt. Zet apart.
3. Verhit voor de dressing 1 el olijfolie in een koekenpan.
4. Bak hierin de tomaatjes in ong. 5 minuten.
5. Voeg knoflook en azijn toe, roer door en haal van het vuur.
6. Doe het mengsel in de maatbeker met de rest van de olijfolie en pureer glad met de staafmixer.
7. Roer cayennepeper erdoor. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
8. Voeg garnalen, cherrytomaatjes, komkommer en peterselie toe aan de avocado.
9. Druppel extra vergine olijfolie erover en hussel voorzichtig door elkaar.
10. Verdeel het garnalenmengsel over de glazen of kommetjes. Zorg dat elke portie 3 garnalen krijgt en dat de ingrediënten mooi verdeeld zijn.
11. Serveer de tomatendressing er apart bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten