
400 gram kant en klare garnalen (vers of diepvries)
Knoflookmarinade
2 fijngesneden knoflookteen
10 g verse gehakte peterselie
2 tl zout
4 el zonnebloemolie
Kom, lepel, snijplank, mes, houten tapas prikkers
Deze gamba spiesjes in knoflookmarinade zijn een heerlijke toevoeging voor de gourmet! Maak de marinade zelf, rijg de garnalen op houten tapas prikkers en steel de show bij de gasten. Je kunt de gamba spiesjes het beste in het pannetje bakken om te voorkomen dat de knoflookmarinade zich verspreid.
1. Ontdooi de garnalen in een kom.
2. Maak ondertussen de marinade.
3. Snij twee knoflookteentjes fijn.
4. Hak de verse peterselie fijn.
5. Doe 4 el zonnebloemolie, 2 tl zout, de fijngesneden knoflook en peterselie in een kom.
6. Voeg hier de garnalen aan toe en laat min. 1 uur marineren.
7. Rijg de garnalen op de prikkers.
8. Leg ze op een schaaltje en garneer met wat schijfjes citroen.
9. Bak de garnalen op de bakplaat of in het pannetje van het gourmetstel.