1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gourmetrecept gamba spiesjes in knoflookmarinade

Gourmetrecept gamba spiesjes in knoflookmarinade

Door: Smulweb

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-2019

Ingrediënten 4 personen


400 gram kant en klare garnalen (vers of diepvries)

Knoflookmarinade
2 fijngesneden knoflookteen
10 g verse gehakte peterselie
2 tl zout
4 el zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Kom, lepel, snijplank, mes, houten tapas prikkers

Gamba spiesje in knoflookmarinade
Gamba spiesje in knoflookmarinade

Deze gamba spiesjes in knoflookmarinade zijn een heerlijke toevoeging voor de gourmet! Maak de marinade zelf, rijg de garnalen op houten tapas prikkers en steel de show bij de gasten. Je kunt de gamba spiesjes het beste in het pannetje bakken om te voorkomen dat de knoflookmarinade zich verspreid.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Ontdooi de garnalen in een kom.
2. Maak ondertussen de marinade.
3. Snij twee knoflookteentjes fijn.
4. Hak de verse peterselie fijn.
5. Doe 4 el zonnebloemolie, 2 tl zout, de fijngesneden knoflook en peterselie in een kom.
6. Voeg hier de garnalen aan toe en laat min. 1 uur marineren.
7. Rijg de garnalen op de prikkers.
8. Leg ze op een schaaltje en garneer met wat schijfjes citroen.
9. Bak de garnalen op de bakplaat of in het pannetje van het gourmetstel.

Tags, , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top