3 stuks (300 gr) verse worst
12 plakjes ontbijtspek of katenspek
Gourmetstel, mes, snijplank, schaaltje
Voor het gourmetten kun je in de supermarkt vaak alles kant-en-klaar kopen, maar het is toch veel leuker om zelf je gourmet voor te bereiden. In dit recept leggen we uit hoe je zelf mini-slavinkjes maakt om te gourmetten, dat smaakt ook meteen stuk lekkerder.
1. Snij met de punt van een scherp mes in de lengte het vel van de braadworst in, zodat je deze in één keer eraf kunt trekken.
2. Snij het gehakt van de worst in vier gelijke stukjes en vorm ze nog even met de hand in gelijke rolletjes. Leg ze apart.
3. Leg op een gladde ondergrond plakjes ontbijtspek of katenspek in de lengte en rol de worstjes van beneden naar boven op.
4. Garneer eventueel de zijkantjes met wat groene kruiden naar keuze, bijvoorbeeld peterselie, voor een feestelijk resultaat en serveer ze op een schaaltje.
5. Bak de slavinkjes af op de gourmetplaat.