Hollandaisesaus

  • Frans, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-2019
  • Hollandaisesaus

    Hollandaisesaus

    Hollandaisesaus

Hollandaise saus is een saus uit de Franse keuken. Deze heerlijke volle en smaakelijke saus is lekker bij heel veel dingen. Eet de Hollandaise saus bij een gepocheerd ei, gebakken vis of gegrilde groenten. Varieren en experimenteren mag! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram ongezouten boter
2 eidooiers
1 el Vers citroensap
1 tl azijn
Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer, maatbeker

Bereidingswijze

1. Smelt 100 gram boter in een pannetje totdat het helemaal gesmolten en goed heet is, maar niet bruin. Giet de gesmolten boter in een maatbeker.
2. Doe de eidooiers (op kamertemperatuur) in een maatbeker.
3.Voeg de citroensap, azijn en het zout toe. Zet je staafmixer erin en zet hem aan.
4.Vervolgens giet je, met de staafmixer aan, super langzaam de gesmolten hete boter erbij, in een heel langzame straal. Giet niet te snel. Langzaam zal de saus dikker worden. Serveer direct.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten