Gourmetrecept mini Wiener Schnitzel met citroen

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-2019
  • Gourmetrecept mini Wiener Schnitzel met citroen

    Gourmetrecept mini Wiener Schnitzel met citroen

    Gourmetrecept mini Wiener Schnitzel met citroen

Ben je gek op schnitzels? Je kunt ze helemaal zelf maken voor de gourmet! Snij een varkenshaas in plakjes en paneer ze. Garneer met een schijfje citroen en waan jezelf in Oostenrijk met deze lekkere mini schnitzels. Bereid de schnitzels van tevoren, dan hoef je ze tijdens het gourmetten alleen nog even te bakken in het pannetje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr varkenshaas
1 ei
paneermeel
1 citroen
Peper/zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, kommetje, gourmetstel

Bereidingswijze

1. Snij de varkenshaas vanaf de korte kant schuin in gelijke plakjes van ongeveer 1 cm.
2. Druk ze plat met je hand, kruid ze met wat peper en zout naar smaak en leg ze apart.
3. Kluts het ei in een schaaltje en doe de paneermeel op een bord of schaal.
4. Haal het vlees door het ei en daarna door de paneermeel.
5. Druk het goed aan, zodat het vlees goed bedekt is met het paneermeel.
6. De schnitzeltjes zijn klaar voor de gourmet! Bak ze in het pannetje met wat vloeibare boter.
7. Snij de citroen in halve plakjes en halveer deze nog een keer.
8. Garneer de schnitzels met een mini schijfje citroen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten