Gezond bananenbrood

  • Wereld, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2019
  • Gezond bananenbrood

    Gezond bananenbrood

    Gezond bananenbrood

  • Gezond bananenbrood

    Gezond bananenbrood

    Gezond bananenbrood

Bananenbrood is echt mijn favoriete tussendoortje! En volgens mij ben ik niet de enige die daar zo over denkt?
Het bananenbrood is echt de trend van het moment en ik snap wel waarom! Je kunt er eindeloos mee variëren en het huis ruikt ook nog eens super lekker wanneer het bananenbrood in de oven staat. Daarnaast is het een ideaal gezond tussendoortje om mee te nemen en kun je de plakken eenvoudig invriezen zodat je altijd een voorraad in huis hebt!
 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
3 bananen (rijp)
3 eieren
150 gram volkorenmeel
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels honing
handje noten
koek- en speculaaskruiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
2. Prak de bananen met een vork. Meng de geprakte bananen vervolgens met de eieren. Klop deze goed door elkaar.
3. Voeg vervolgens de honing toe en meng het geheel met een mixer (of in een keukenmachine) ongeveer 1 minuut.
4. Voeg in een andere kom het volkorenmeel, de bakpoeder en de speculaaskruiden bij elkaar. Doe dit geheel bij het banaan-eiermengsel.
5. Mix met een mixer of in een keukenmachine ongeveer 2 minuten tot het een glad geheel is.
6. Bekleed een cakevorm met bakpapier, doe het mengsel hierin. Verdeel als laatste de noten er over. Zet de cake ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.

Smakelijk!

Serveertip

Met dit basisrecept kun je eindelijk variëren.
Voeg voor de verandering eens een keer appel, pure chocolade of pindakaas toe!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten