Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Na de vegetarische variant van https://www.smulweb.nl/recepten/1474527/Royalistiqs-favo-maaltijd-andijvie-stamppot-met-spekjes-en dit recept en waarvan onze voorkeur toch uitgaat naar de variant met vlees nu voor mij een ECHT vegetarisch recept.
Heerlijke smeuïge witlofstamppot met geitenkaas ( of feta) en met een crunchy bite van wal of pecannoten. Lekker en gezond en snel aan tafel .
Ingrediënten 2 personen
500 gram geschilde kruimige aardappelen450 gr witlof gehalveerd , kern eruit en in repen gesneden
1 dessertlepel citroensap
1 dessert lepel agavesiroop ( of honing)
15 gr roomboter
3 bosuitjes schoon en in schuine reepjes gesneden125 gram zachte geitenkaas (bettine blanc)
handje walnoten voor een crunchy bite
scheutje kookroom
1/2 bouillonblokje groente met minder zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 642,47 kcal |
Koolhydraten | 59,78 g |
Eiwitten | 20,82 g |
Vetten | 33,13 g |
Benodigdheden
koekenpan, kookpan, snijplank en mes
Bereidingswijze
Kook de aardappeltjes gaar in het halve groentebouillonblokje .
Smelt tijdens het koken van de aardappeltjes ( als ze bijna gaar zijn) het klontje boter in een grote koekenpan en bak de witlofrepen een minuut of 6. Voeg dan de agavesiroop en het citroensap toe. Roer alles even goed door. Voeg de bos uitjes toe en warm ze even mee. ( bewaar wat groene stukjes voor garnering)
Giet de aardappeltjes af( bewaar wat vocht) , roer er een klein klontje boter door met de kookroom en wat peper en stamp tot een smeuïg geheel.( Voeg zo nodig nog wat kookvocht toe) Schep de witlof, en de geitenkaas erdoor.
Verdeel de stamppot over 2 voorverwarmde borden en werk de stamppot af met wat walnoten en wat groen van de bosui.
Eet smakelijk
Serveertip
In plaats van walnoten kun je ook ongezouten cashewnoten of pecannoten gebruiken.
De geitenkaas laat zich goed vervangen door feta.