Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

    Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

    Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

  • Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

    Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

    Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

  • Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

    Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

    Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

  • Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

    Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

    Witlofstamppotje met Geitenkaas en Walnoten

Na de vegetarische variant van https://www.smulweb.nl/recepten/1474527/Royalistiqs-favo-maaltijd-andijvie-stamppot-met-spekjes-en dit recept en waarvan onze voorkeur toch uitgaat naar de variant met vlees nu voor mij een ECHT vegetarisch recept.
Heerlijke smeuïge witlofstamppot met geitenkaas ( of feta) en met een crunchy bite van wal of pecannoten. Lekker en gezond en snel aan tafel .

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram geschilde kruimige aardappelen
450 gr witlof gehalveerd , kern eruit en in repen gesneden
1 dessertlepel citroensap
1 dessert lepel agavesiroop ( of honing)
15 gr roomboter
3 bosuitjes schoon en in schuine reepjes gesneden125 gram zachte geitenkaas (bettine blanc)
handje walnoten voor een crunchy bite
scheutje kookroom
1/2 bouillonblokje groente met minder zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 642,47 kcal
Koolhydraten 59,78 g
Eiwitten 20,82 g
Vetten 33,13 g
Benodigdheden

koekenpan, kookpan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Kook de aardappeltjes gaar in het halve groentebouillonblokje .

Smelt tijdens het koken van de aardappeltjes ( als ze bijna gaar zijn) het klontje boter in een grote koekenpan en bak de witlofrepen een minuut of 6. Voeg dan de agavesiroop en het citroensap toe. Roer alles even goed door. Voeg de bos uitjes toe en warm ze even mee. ( bewaar wat groene stukjes voor garnering)

Giet de aardappeltjes af( bewaar wat vocht) , roer er een klein klontje boter door met de kookroom en wat peper en stamp tot een smeuïg geheel.( Voeg zo nodig nog wat kookvocht toe) Schep de witlof, en de geitenkaas erdoor.

Verdeel de stamppot over 2 voorverwarmde borden en werk de stamppot af met wat walnoten en wat groen van de bosui.

Eet smakelijk

Serveertip

In plaats van walnoten kun je ook ongezouten cashewnoten of pecannoten gebruiken.
De geitenkaas laat zich goed vervangen door feta.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten