1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mijn klassieke andijviestamppot

Mijn klassieke andijviestamppot

Door: meeuw405

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2019

Ingrediënten 2 personen


1 stronk andijvie (voorgesneden zitten teveel harde stukken in)
500 gram aardappelen
125 gram gerookte spekjes
1 teentje knoflook (optioneel)
Scheut warme melk en stukje boter
Zwarte peper uit de molen


Verder heb je nodig


Pureestamper
vergiet voor de andijvie uit te laten lekken


Een lekker stamppotje met RAUWE andijvie!!
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelen schillen en gaar koken,
Ondertussen de andijvie klein snijden, dikke nerf niet gebruiken,
Goed wassen en uit laten lekken desnoods even in keukenpapier drogen,
er moet geen nat meer aanhangen.
Spekjes uitbakken evt. met teentje knoflook heel fijn gesneden,
Op keukenpapier uit laten lekken.
Aardappels afgieten en goed droogstomen, met de pureestamper
fijn maken en de melk en boter erdoor roeren.
Dan de andijvie RAUW beetje bij beetje erdoor roeren, laat de pan op een
vlamverdeler op een klein vuur staan en de spekjes erdoor roeren.
Zo wordt de andijvie ook warm, wel blijven roeren.
Maak het op smaak met zwarte peper uit de molen en misschien nog wat zout.
Voorzichtig hiermee want de spekjes zijn ook al zout.

Tags, , ,

Serveertip

Onze traditie is dat we dit eten met verse worst, maar elk soort vlees is lekker.
Ben je vegetarisch laat er dan de spekjes uit en eet het met evt. een vega burger. Keuze volop tegenwoordig



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuw405
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top