Gourmetrecept geroosterde worteltjes met honing en tijm

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-10-2019
  • Gourmetrecept geroosterde worteltjes met honing en tijm

    Gourmetrecept geroosterde worteltjes met honing en tijm

    Gourmetrecept geroosterde worteltjes met honing en tijm

Gourmetten bestaat meestal uit het eten van vlees en stokbrood. Met dit leuke bijgerecht voeg je wat groenten én kleur toe aan het gourmetten. De wortelen bereid je van tevoren in de oven en tijdens het gourmetten warm je de worteltjes weer op. De combinatie van honing, tijm en zeezout is heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
400 gr bospeen
2 el honing
6 takjes tijm
1 knoflookteen
1 snuf zeezout
4 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, dunschiller, bakplaat, bakpapier, kom

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Maak de wortelen schoon door te schillen met een dunschiller.
3. Snij de wortelen in vieren zodat je dunnere en kleinere wortels hebt en doe in een kom.
4. Snij een knoflookteen fijn en meng met de honing, zeezout en olijfolie.
5. Verdeel de marinade over de wortelen. Houd wat marinade achter de hand.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gemarineerde wortelen hierover.
7. Rits de blaadjes tijm van de takjes en strooi driekwart over de wortelen.
8. Gril de wortelen nu in 20 á 30 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
9. Bak de wortelen af tijdens het gourmetten in het pannetje, voeg nog wat extra marinade en tijm toe in je pannetje en grill tot de worteltjes warm zijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten