1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Baskische Kabeljauw

Baskische Kabeljauw

Door: inlihaka

  • Spaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2019

Ingrediënten 4 personen


3 eet. olijfolie
4 kabeljauwfilets ca 175 gr ( zonder vel en graten) afgespoeld en drooggedept
1 eet bloem
zout en peper
1 grote ui, fijngesneden
4 grote tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in stukjes
2 grote tenen knoflook, uitgeperst
150 ml droge witte wijn
1/2 theel. paprikapoeder of naar smaak
2 rode paprika's, geroosterd, ontveld, zaadlijsten verwijderd en in repen.
2 groene paprika's, geroosterd, ontveld, zaadlijsten verwijderd en in repen.
reepjes schil van 1 citroen
verse bladpeterselie, fijngesneden, om te garneren


Baskische Kabeljauw
Baskische Kabeljauw

Voorgerecht van Lida bij Inge 11 okt 2019

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 1 eetlepel van de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Meng de bloem met wat zout en peper en bestuif één kant van elke kabeljauwfilet licht met dit mengsel.

Bak de filets met de bestoven kant onder 2 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Zet opzij.
Veeg de braadpan schoon en verhit de rest van de olie op matig vuur. Voeg de ui toe en fruit hem 5 minuten, of tot hij zacht maar niet bruin is.

Roer de tomaten, knoflook, wijn en het paprikapoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen: roer zo nu en dan.

Roer de rode en groene paprika's in de braadpan met de reepjes citroenschil en breng het geheel opnieuw aan de kook. Leg de kabeljauwfilets erop, met de bruine kant naar boven en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de braadpan en stoof de vis 12-15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven of tot hij gaar is en gemakkelijk uiteenvalt.

Verwijder voor het openen de reepjes citroenschil. Serveer de kabeljauw op een bedje van groenten en strooi de fijngesneden peterselie erover.

Tags, , ,

Bron

Kookboek



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top