1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. " Roomijs-cake " met walnoten, stroopwafeltjes en karamel.

" Roomijs-cake " met walnoten, stroopwafeltjes en karamel.

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-10-2019

Ingrediënten 6 personen


1 bak banketbakkers roomijs van 500 ml
1 hand walnoten in stukjes
10 ministroopwafeltjes in stukjes
zelf gemaakte karamel
scheutje kookroom


Verder heb je nodig


Cakeblik, snijplank, mes, vriezer

" Roomijs-cake " met walnoten, stroopwafeltjes en karamel.
" Roomijs-cake " met walnoten, stroopwafeltjes en karamel.
" Roomijs-cake " met walnoten, stroopwafeltjes en karamel.

Eigenlijk zou ik dit geen echt recept willen noemen , maar een idee om eens op een andere manier ijs te presenteren. De kaarters vonden het een heerlijke afsluiting van het geboden dinertje en daarom zal ik het dessertje hier dan toch maar delen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het roomijs buiten de vriezer zacht worden .
Doe in een kom samen met de walnoten en de stukjes stroopwafel.
Roer alles snel door elkaar.

Bekleed een cakevorm ( of andere vorm) met huishoudfolie en laat dit goed overlappen.

Stort het ijs erin , strijk het glad en versier met stukjes walnoot en stroopwafel.

Sla de overhangende folie over het ijs en zet in de vriezer om weer op te stijven.

Verwarm 2-3 eetlepels karamel met een scheutje kookroom en roer dit zacht.
Snij plakjes van de ijscake en drizzel er wat karamel over.

Tags, , ,

Serveertip

Kan ook met andere noten en koekjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top