1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Amuse van gerookte zalm en avocadomousse.

Amuse van gerookte zalm en avocadomousse.

Door: Keukensloofje47

  • Frans, Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-10-2019

Ingrediënten 4 personen


100 gr gerookte zalm in stukjes gesneden
enkele plukjes rucola of veldsla
crème fraîche
peper en zout uit de molen
1 rijpe avocado
1 /2 el geroosterde sesamzaadjes
enkele druppels citroensap


Verder heb je nodig


Kom, vork, amuse glaasjes

Amuse van gerookte zalm en avocadomousse.
Amuse van gerookte zalm en avocadomousse.

Eenvoudig voorgerechtje of amuse in een glaasje met een gouden combinatie van avocado en gerookte zalm.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de avocado. Wip de pit eruit en haal het vruchtvlees eruit.
Prak het vruchtvlees fijn in een kommetje en roer er 2-3 ruime eetlepels crème fraîche door. Evenals een snufje zout en peper . Voeg een theelepeltje citroensap toe en roer alles smeuïg .

Leg op de bodem van elk glaasje een plukje verscheurde rucola of veldsla . Verdeel daarop de avocadomousse.
Verdeel de stukjes zalm erover en werk af met wat geroosterd sesamzaad.

Tags,

Serveertip

Maanzaad is ook erg lekker en oogt mooi.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top