1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Appeltaartjes met frangipane

Appeltaartjes met frangipane

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2019

Ingrediënten 4 personen


175 g patisseriebloem
4 eidooiers
200 g appel
1 ei
140 g poedersuiker
4 druppels amandelessence
85 g ijskoude boter
85 g boter
85 g amandelpoeder
10 g bloem


Verder heb je nodig


4 kleine ronde taartvormpjes van 10 cm diamater

Appeltaartjes met frangipane
Appeltaartjes met frangipane

Onweerstaanbaar lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Maak eerst het deeg :
- Snij de koude boter in blokjes en doe ze met de bloem in een kom. Wrijf tussen je handen tot je de structuur van koekkruimels krijgt (kan ook in de keukenmachine). Doe er de suiker, 3 eidooiers en de amandelessence bij en 4 el koud water. Kneed het deeg tot een bol en wikkel €m in plasticfolie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2 Meng voor de frangipane de zachte boter met de suiker en voeg er het amandelpoeder, de bloem, het ei en 1 dooier aan toe.
3 Haal het deeg uit de koelkast. Rol uit op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak. Steek 4 rondjes van 12 cm diameter uit en leg ze in beboterde, kleine taartvormpjes van 10 cm diameter.
4 Schil de appel en snij €m in blokjes. Verdeel over de vier vormpjes en verdeel er de frangipane over. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
5 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bak de taartjes 25 à 30 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze 15 minuten rusten alvorens te ontvormen. Lekker met een toefje zoete slagroom.

Tags

Bron

Libelle lekker



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top