1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Broccoli
  5. Pasta alfredo met pompoenroomsaus, spinazie en broccoli

Pasta alfredo met pompoenroomsaus, spinazie en broccoli

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2019

Ingrediënten 4 personen


Tagliatelle 400 g
spinazie 300 g
1 broccoli (in roosjes)
knoflook 2 teentjes
pompoen (in blokjes) 300 g
koriander 1 bosje
peterselie (fijngehakt) 2 el
parmezaan (geraspt) 30 g
korianderpoeder ½ tl
nootmuskaat1 tl
nootmuskaat1 tl
cashewnoten (4 uur geweekt) 150 g
groentebouillon 250 ml
boter (zachte) 40 g
olijfolie
peper en zout


Pasta alfredo met pompoenroomsaus, spinazie en broccoli
Pasta alfredo met pompoenroomsaus, spinazie en broccoli

Heerlijk romig en bovendien volledig vegetarisch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Kook de pompoenblokjes gaar in licht gezouten water. Giet af en mix glad. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoliroosjes toe.
2 Stoof de spinazie in wat olijfolie en laat slinken. Kruid met peper en zout. Mix de cashewnoten met de bouillon, de pompoenpuree, de look, koriander, boter en de specerijen tot een gladde saus.
3 Giet de pasta en de broccoliroosjes af. Meng er de pompoenroomsaus onder. Werk af met spinazie, peterselie en Parmezaanse kaas.

Tags

Bron

Libelle lekker



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top